GREENHOUSE PLOT HOUSING: SNOWY COURTYARD 

Our friends at Biosis came up with another interesting project from beautiful Greenland. This time it was a housing project dramatically and beautifully located on a hillside in Central Nuuk. We were facing two different views showing the key points of the project. One of them should portrait the new development area which will be soon transformed with housing and commercial equipment. The other one must showcase how the inner courtyard represents a shelter from the prevailing cold and an opening to the beautiful hillside landscape. So we developed this view based on the idea of shelter. There are times in Nuuk, when it is sunny and the cliffs and vegetation are lush and colorful, but there are other times when all is white, snow covered, the sky is clear and all the light is blue. We were really interested in the color contrast of the red façade and the blue environment and how the composition and light on the courtyard worked as a metaphoric bonfire which could express that shelter idea.

CREDITS

Biosis

SHARE

CLIENT

Biosis

DATE

2020

TYPE

Illustration