The New Amsterdam Courthouse will be located at the intersection of the Zuidas and Parnassusweg.
The preliminary design is a stately, open structure which offers both employees and visitors views over the city, and passers-by the opportunity to engage with the building.
The courthouse building will be exemplary in its efficiency, like the organisation itself, and be part of the daily life surrounding it. Natural design consequences of this are the big windows at the ground floor as well as the entrance courtyard for public use. The city’s streets merge with the layout of the building. The forecourt, the central hall and its foyers, and the waiting areas for visitors are an extension of urban space.
Just off the central hall, the building will have two independent structures with 50 courtrooms and council chambers, while the large ground-floor courtroom has been designed with a direct access route. The building will have several green spaces: an enclosed garden, vertical gardens, a sunken garden and large terrace.

Cowabunga!…Although we missed the media wave since it was announced officially some weeks ago, we have to congratulate our good friends of KAAN for this win. It´s evident that they love one point perspective as a trademark and judging the results it works really well for them.

www.beautyandthebit.com
http://kaanarchitecten.com/