Built in 1959, the original West Shanghai Workers Cultural Palace occupies a prominent site in the centre of Shanghai, serving the union workers and local community as a popular cultural centre for the last five decades.
Schmidt Hammer Lassen Architects wins international competition to design major mixed-use cultural project in Shanghai, China. The new proposal will provide multiple cultural facilities including a theatre, cinema, art and exhibition spaces, as well as office, sports facilities, commercial space, and a major transport hub all within a new 8 hectare public park.
The new scheme preserves, expands and transforms an existing park on the site into an inviting 6-hectare public space around a central lake.
The four multi functional towers are placed along the lakeside sitting on an interlinked plinth of cultural functions.
At lower levels, cultural and activity functions include a performance theatre, a training and education center plus art and exhibition spaces, all designed as open and transparent spaces. Public will have easy access to these facilities from the park and the main street.

We are proud and happy to announce that last year Schmidt Hammer Lassen Architects won this competition in which we contributed with our visuals.
This competition summarizes all last year´s hard work in our office.
We are always trying to depict a nice story and striving to show possible new architectural landscapes.
It is great when there is a bunch of nice architects that provide you with the creative freedom to do that.
Thanks Chris Hardie, Claudius Lange and all the nice fellows of SHL China,
Happy Chinese New Year!

www.shl.dk
www.beautyandthebit.com